1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Lendon - jakie macie opinie?

Dyskusja w 'Lendon' rozpoczęta przez użytkownika bohema, 18 Sierpień 2013.

  1. bohema

    bohema New Member

    witam

    jakie macie opinie o Lendon?
    Jakie jest oprocentowanie kredytu w tym banku?
    Last edited by a moderator: 16 Maj 2014
  2. Finane

    Finane Member

    Wejdź sobie na stronę przesuń suwakiem i będziesz wiedziała ile będziesz musiała dokładnie oddać - tanio nie jest. Aby otrzymać pożyczkę musisz przejść kilka weryfikacji
    Jednak firma sprawdzona, bo to ci od BlueMedia.
    Last edited by a moderator: 16 Maj 2014
  3. zuzi

    zuzi New Member

    "Jednak firma sprawdzona, bo to ci od BlueMedia."


    Co oznacza " ci od BlueMedia". Czy to jakaś inna jednostka z którą Lendon współpracuje?
    Last edited by a moderator: 16 Maj 2014
  4. Finane

    Finane Member

    Kaska.pl należy do BlueMedia - własciciela takich serwisów jak: bluecash.pl, kokos.pl, kaska.pl, inseco.pl, faktura.pl, blue.pl
  5. Karina

    Karina New Member

    Dobra i sprawdzona firma, warto im zaufać, że nas nie oszukają. Pożyczki dosyć korzystne dla klienta.
  6. znawca

    znawca New Member

    Lendon to nie jest bank, jest to firma zajmująca się udzielaniem pożyczek na określonych zasadach, ja osobiście co do ich usług nie jestem przekonany i na razie nie mam zamiaru korzystac.
    Last edited by a moderator: 16 Maj 2014
  7. wieslaw75

    wieslaw75 New Member

    Lendon to rzeczywiście nie jest bank tylko raczej firma z pożyczkami tak zwanymi "chwilówkami". Co do ich wiarygodności to już działaja troche na rynku i ma raczej dobrą reputację (można popatrzeć w sieci jakie są opinie o lendon). Ja już tu pisałem na tym forum, że pożyczałem od nich. Są w porządku jak dla mnie. Mają jasne zasady, nie oszukują i to żadna firma krzak.
  8. bożybicz

    bożybicz New Member

    Firma zarejestrowana legalnie, wszystko w porządku, nie naciągają. Pożyczałem od nich 5 stów i rzeczywiście tyle spłaciłem. Jeśli jeszcze kiedyś będę potrzebował szybkiego zastrzyku gotówki, napewno zwrócę się do nich
  9. bartek

    bartek Member

    powiem tak, jeśli ktoś jest w ERIF to dadzą, tylko że potem gdy będziesz ociągał się z płaceniem to narzucą spore koszty, ja tak miałem, a firma windykacyjna która prowadzi ich sprawę wydzwania praktycznie co dzień i domaga się zwrotu, koszty koszty i jeszcze raz koszty; mimo wszystko znalazłem alternatywę co do drogich chwilówek, teraz pożyczam tylko na społecznosciowych, obecnie z portalu: dfi24, to ja ustalam tam warunki bo sam sobie wpisuje ile oddam i jest tanio, praktycznie mam jak w banku, co miesiąc rata, no i nie sprawdzają czy jestem w KRD, czy w BIK, to jest dobre bo każdy może popełnić błąd.
  10. wieslaw75

    wieslaw75 New Member

    Jestem zdania że długi trzeba oddawać. I jak się pożycza to trzeba pożyczać z głową. Chodzi o to zeby nie zaciągać zobowiązań których się nie spłaci. Z resztą każdy dojrzały człowiek to wie. A tak popadać z pożyczki w pożyczkę to też nie jest rozsądne. No ale to moje zdanie. I Lendon wg mnie też jest ok, bo można się z nimi dogadać spokojnie jeśli chodzi o przedłużenie terminu spłaty. ja tam nie miałem problemu.
  11. bozydar

    bozydar New Member

    Ja równie nie miałem żadnych problemów z Lendonem. Wszystko mi wyjaśnili, zero haczyków, wszystko bardzo profesjonalnie
  12. Berni88

    Berni88 New Member

    Korzystałem i nie narzekam. Pożyczyłem 500 zł, podpisałem umowę i nie było żadnych problemów. Jak miałem jakieś wątpliwości to przez telefon wszystko fajnie wyjaśnili. Bardzo polecam.
  13. zoui

    zoui New Member

    Ja tam mam pozytywne opinie na temat firmy lendon . wniosek składany przez internet, dzięki czemu zaoszczędzamy czas na chodzenie po placówkach . o decyzji również szybko jesteśmy informowani więc w porzadku ;) poza tym teraz wygląda to tak ,ze pierwsza pożyczka jest do 2000 zł na okres 30 dni bez odsetek
  14. KasiaL

    KasiaL Member

    Nie oznacza to wcale, że pożyczkę w takiej wysokości otrzymasz.
  15. ImanyOkti

    ImanyOkti New Member

    zgadzam się z KasiąL , to nie oznacza ,ze taką pożyczkę się otrzyma . I moim zdaniem dobrze . Bo potem ktoś kto np zarabia 1500 zł , miesięcznie , pozycza 2000 zł na okres 30 dni ? No troche smieszne .Wszystko zależy od naszej zdolności ,ze tak powiem kredytowej . Korzystałam z Lendona , ale nie pozyczałam takiej sumy jak 2000 zł tylko mniejszą. I przede wszytskim mnie było stac na pożyczkę oddac ją .co do samego lendona , jest jak najbardziej w porządku .faktycznie pierwsza jest bez odsetek . oddajesz tyle ile pożyczasz
  16. KasiaL

    KasiaL Member

    Firmy pożyczkowe, zgodnie z Ustawą o kredycie konsolidacyjnym, muszą taką ocenę zdolności kredytowej przeprowadzić.
  17. kogelmogel

    kogelmogel New Member

    prawda , muszą przeprowadzić . Co do Lendona , to jest w porządku firma pożyczkowa . Z tego co widziałam to wydłużył okres spłaty z 30 dni na 45 dni
  18. KasiaL

    KasiaL Member

    I tylko, że na 45 dni pożyczka, to oznacza od razu, że "to jest w porządku firma pożyczkowa". Obecnie jest kilka takich ofert z pożyczką do 45 dni oraz kilka ofert do 60 dni. Płatność w dwóch ratach. Również za darmo dla nowych klientów. I w czym jest L lepszy od nich? Na pewno nie w kosztach za kolejną pożyczkę.
  19. kogelmogel

    kogelmogel New Member

    KasiaL . Jak dla mnie jest w porządku .Bo jest szybka weryfikacja , bo szybko dostałam pieniadze na konto , bo jak miałam problem ze spłatą to skorzystałam z refinansowania itd. Z innych firm nie korzystałam więc sie nie wypowiadam. A poza tym każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii co jest wg niego dobre / w porządku a co nie . I nic nikomu do tego .
  20. KasiaL

    KasiaL Member

    Weryfikacja jest szybka w każdej firmie pożyczkowej, bo zależy im na tym, aby klient nie uciekł.
    Jeżeli przy chwilówkach masz problem ze spłatą, to dwa razy się zastanów, kiedy następnym razem skorzystasz.
    Każdy ma prawo do wyrażania opinii, dlatego ja również ja wyrażam. "I nic nikomu do tego".
Może zainteresuje Ciebie także:
Forum Tytuł Data
Lendon Lendon - wysokość oprocentowania pożyczek w 2014 30 Kwiecień 2014
Lendon Warunki pożyczek w Lendon 2014 26 Marzec 2014
Lendon Czy pożyczka w Lendon jest korzystna? 26 Marzec 2014
Lendon Pożyczki Lendon - czy ktoś zaciągał? 20 Marzec 2014
Pożyczki chwilówki Pożyczka w Lendon na jakich zasadach ? 30 Styczeń 2014
Sms Kredyt Jakie macie opinie o SMS Kredyt? 15 Lipiec 2015
Incredit Jakie opinie macie o Incredit? 29 Czerwiec 2015

Poleć tę stronę